הרעב הוא האויב- אל תלכו אף פעם רעבים לקניות ובעיקר אל תלכו לקניות עם ילדים רעבים, כאשר הילדים רעבים הסופר נראה להם כמקרר גדול והעין רעבה יותר ממה שהקיבה יכולה להכיל.
דמי כיס- בעבר ( ממש לא מזמן) ילדים היו מקבלים בתחילת כל חודש/שבוע דמי כיס ובכסף הזה הם היו רוכשים את מה שהם רוצים או צריכים, הקציבו לילדכם סכום כסף שידוע לכם ולהם מראש ולמדו אותם להסתדר עם התקציב.
משחקים בכסף- שחקו עם הילדים במשחקי כסף בכאילו, למשל: הם מוכרים ואתם קונים ולהיפך. תלמדו אותם איך להשוות בין מוצרים, מה משמעות ההנחות, איך לבחור את המוצר הרצוי וכמובן האם המוצר מתאים ל"תקציב" שלהם.
מודעות- שתפו את הילדים במצבכם הכלכלי( כמובן לא ברמה של כל פרט) ילדים שאינם מודעים למצב הכלכלי של ההורים- אינם מודעים שצריך להצטמצם ולחסוך, שתפו והסבירו את משמעות הכסף- תתפלאו לגלות שהילדים יוותרו על בקשות ומותרות לא הכרחיות.
מותגים- מבזק חדשות: ככל שהילדים יחשפו למותגים בגיל מבוגר יותר כך תחסכו יותר כסף, בנינו איזה ילד בגיל 4 צריך חולצה של מעצב על.
עבודה בגיל צעיר- העניקו לילדים את תחושת ערך הכסף- תנו להם לעשות עבודה כלשהיא (לשטוף כלים, רכב, עזרה בגינה/בבית וכו..) ושלמו להם עבור העבודה. כך לילדים יהיה כסף וכאשר הם ירצו לצאת לשופינג תרגמו להם את עלות המוצר לכמות העבודה שהם צריכים לעבוד על מנת לרכוש את המוצר.
דוגמא אישית- כידוע אין כמו דוגמא אישית- מה שאנחנו ההורים עושים זה מה שילדנו יעשו בסופו של דבר , לכן שמשו להם דוגמא אישית כאשר אתם הולכים לקניות, תמיד תזכרו שיש זוג עיניים קטנות (או יותר) שעוקבות אחר המתרחש..
קנייה מהנה!